Program Dakwah

Program Kebajikan

Program Ekonomi

"Membangun Bersama Ummah"

Yayasan Muslimin ditubuhkan bagi mendidik dan mengajak umat Islam khususnya di Malaysia untuk bersama-sama memperjuangkan

dan membina semula institusi ummah bagi menjana kegemilangan ummah untuk mendapat keredhaan Allah SWT

Objektif

Membangun sosio-ekonomi umat lslam melalui konsep kerjasama (taawun), pengorbanan (tadhiyah) dan tanggungjawab bersama. Memberi kesempatan kepada muslim untuk melakukan infak harta yang diamanahkan sebagai satu jihad harta (amwal)

Matlamat

Mengenengahkan semula ruh institusi wakaf, sadaqah dan zakat yang dituntut oleh Islam untuk meningkatkan pembangunan di dalam bidang sosio-ekonomi dan pendidikan umat Islam

Program & Aktiviti

Menjalankan dan membangunkan aktiviti melalui program-program dalam bidang dakwah, pendidikan, kebajikan

dan pembangunan sosio-ekonomi ummah

Dakwah

Menyantuni masyarakat Orang Asli dengan menganjurkan Ziarah Mahabah dan membantu penggerak masyarakat mengendalikan

kelas-kelas agama.

Pendidikan

Memberi pendidikan dan bimbingan kepada masyarakat umum berkenaan ilmu-ilmuAl-Quran dan muamalat.

Kebajikan

Menyediakan bantuan kebajikan, penempatan dan mewujudkan tabung kemasyarakatan kepada golongan sasaran.

Ekonomi

Mengurus bantuan khusus bagi membolehkan mereka mengusahakan projek ekonomi untuk menyara diri dan tanggungan setelah kehilangan tempat bergantung.

Sumbangan Anda Diperlukan

“Sebaik-Baik Manusia Adalah Yang Paling Bermanfaat Bagi Orang Lain.”

(HR Ahmad)

No Akaun : 1404 1010 0221 24

No Akaun : 1403-0002399-71-9

YAYASAN MUSLIMIN

11C, Jalan SG 3/17,

Pusat Bandar Taman Sri Gombak,

68100 Batu Caves,

Tel : 03 6188 4064 / 03 6178 5064

Fax : 03 6188 4085

ymmb2u@yahoo.com.my

PENAFIAN : YAYASAN MUSLIMIN MALAYSIA BERHAD tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada Portal ini. Tidak dibenarkan menggunakan maklumat ini untuk tujuan pengiklanan, pemasaran dan penjualan produk dan perkhidmatan serta menyebarkan maklumat tanpa kebenaran.